Een rigger

Het komt van rigging, wat een verzameling is van alles dat ervoor zorgt dat een zeilboot gaat als het waar. Een rigger gebruikte vroeger touwen om de zeilen te hanteren, maar ook om goederen in en van het schip te hijsen. wat ons helpt bij het laden en het lossen van vrachtwagens, treinwagons en ander materiaal. Er zijn speciale opleidingen waarmee u wordt opgeleid tot dit beroep. Om het te kunnen worden, hebt u bepaalde vaardigheden nodig. Belangrijk is dat u erg opmerkzaam bent. U moet snel kunnen handelen in het geval dat er gevaar dreigt en heeft een goed ruimtelijk inzicht nodig. Ook is het van belang dat goed goed diepte kunt zien. Zo iemand moet ordelijk werken en zorg dragen voor het materiaal dat bij het werk gebruikt wordt. Als laatste is het bekendijk dat u een groot verantwoordelijkheidsgevoel heeft. 

 

Werkzaamheden en veiligheid

Een rigger werkt nauw samen met en rolbrugbestuurder of een kraanmachinist en een seingever. Een rolbrugbestuurder en een kraanmachinist verplaatsen lasten en tillen ze omhoog. Dit gebeurt door middel van een rolbrug of een kraan. Een seingever geeft de rolbrugbestuurder of de kraanmachinist bevelen door middel van gebaren. Als u zo iemand bent, in het verplicht om bepaalde beschermingsmiddelen te dragen. Een veiligheidshelm is essentieel als er het risico is dat er voorwerpen op jouw hoofd vallen. Bij geluid, dat harder is dan 80 decibel, wordt u aangeraden om gehoorbescherming te dragen. Vanaf 85 decibel is het zelfs verplicht. De overheid eist ook dat u schoenen met stalen neuzen en anti-slip zolen draagt. Er zijn speciale korven bestendige handschoenen die verplicht zijn als u lasten met scherpe randen of palletten hanteert. Er zijn ook speciale handschoenen voor als u met chemicaliën werkt. Er zijn cursussen waardoor u nog minder risico loopt als u aan het werk bent. Bij de hoogwerker kunt u een cursus veilig werken op hoogte doen. De cursus duurt slecht een dag en daarna bent u in staat een val of werkgordel aan te trekken, veilig kunt klimmen in een mast en heeft kennis van diverse klim- en valbeveiliging materialen. 

 

Hoe druk is het?

Een rigger heeft t niet heel vaak druk. Het is meer het ding dat het soms heel druk is en dat het dan soms op een keer helemaal niet druk is. Waardoor het misschien heel zwaar werk kan zijn en betekenen.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *