Wat komt er kijken bij de APK-keuring?

APK Barendrecht

De algemene periodieke keuring (APK) is een keuring die ieder jaar dient te geschieden. Dus zoek je iemand voor deze keuring, dan ben je bij APK in Barendrecht op het juiste adres. Waarom is deze keuring verplicht? Dat is zo geregeld in Europa om zo de veiligheid van auto’s te waarborgen en het milieu te beschermen. Wanneer je auto niet APK gekeurd is, mag je auto niet op de weg komen. Hoogst noodzakelijk om je auto dus ieder jaar te laten keuren, zoals bij APK in Barendrecht.

Waar wordt op gecontroleerd?

Als je een APK laat uitvoeren, dient dit te geschieden bij een erkende keurmeester. Vanaf twee maanden voor de datum dat je APK verloopt, kun je auto laten keuren. De auto wordt onder meer gekeurd op registratie, veiligheid en milieu. Concreet betekent dit dat wordt gekeken naar onder meer de kilometerstand, de werking van de remmen en de uitlaatgassen van de auto. Ook kan er in bepaalde gevallen een roetmeting of viergasmeting gedaan worden. Zodat je auto daarna weer veilig de weg op kan en voldoet aan de milieueisen. Dit kun je allemaal laten doen bij een gecertificeerde APK-keurmeester, onder meer bij APK in Barendrecht.

Keuringsrapport

Nadat je auto gekeurd is, krijg je een keuringsrapport. Hier staat of je auto dan wel goedgekeurd of afgekeurd is. Wanneer je auto afgekeurd wordt, kan de garage eventuele tekortkomingen of mankementen repareren of herstellen, zodat je auto alsnog goedgekeurd wordt. Naast de afkeur- of reparatiepunten, staan er ook op het keuringsrapport eventuele adviespunten. Dit zijn punten die nu nog niet zorgen voor een afkeuring, maar in de toekomst wel revisie nodig hebben. In Nederland is het niet verplicht om het keuringsrapport bij je te hebben, maar in het buitenland kan hier wel naar gevraagd worden. Het is van belang dat je een goede APK-keurmeester zoekt, zoals APK in Barendrecht. Dan weet je dat je auto altijd professioneel gekeurd zal worden.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *